House Rizana

type: residential

client: private

location: Koper, Slovenija

project date: 2019

completion date: in progress

floor area:

The house sits on a terraced terrain configuration. The bottom volume is dug into the terrain with only its stone facade showing out, therefore diminishing the spacial impact on the landscape. 

It is conceived as a pedestal for the upper volume, which leans slightly over towards the valley below. The corner window in the living space further enhances its design intent.

The division of volumes is resembled also in space configuration. The bottom volume comprises secondary functions such as a guest apartment, a covered parking, an office, a storage room and entrance hall.

 

The upper volume serves as the living part of the house and opens to its backyard on the south where we step onto a spacious terrace with a summer kitchen and a swimming pool.

Show More

© 2016 by Gaser Arhitektura