Apartment Zali Log

type: residential

client: private

location: Zali Log, Slovenija

project date: 2011

completion date: 2012

floor area: 90 m2

The apartment is in the attic floor of a private house built in the 1970s. The ground floor has since then been a home of an older couple whereas the attic has been later on renovated by their two grown-up sons and their families to use as a vacation home for the weekends.

The basic disposition of the floor plan was determined by the existing load bearing walls. By not adding any additional walls and even eliminating a few we managed to open up the space and create a bright and comfortable environment.  The materials used were mostly local stone and wood to create a bit of a rustic feel.

The biggest challenge was hiding the partial incline of the pitch roof which we solved with a double-depth kitchen and other custom-made furniture.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom